fredag 1 maj 2009

Härliga helgen hos mormor och morfar!





Ja, förra helgen åkte jag och barnen hem till mormor och morfar, jag ville inte stanna kvar i stan när det skulle bli fint väder, vilket lyckodrag för oss, med sol, värme och massor med roliga aktiviteter!

På lördag var vi bara hemma i Alby, vi var till Ånge och handlade på Ica, där sprang jag på en gammal gammal klass- och barndomskompis, det var så kul så jag bara slängde mig i armarna på honom! Stackarn...!! Sen blev jag så generad över mitt beteende, typiskt mig, det straffar sig att vara spontan ibland och inte blir det bättre med åren, jag som trodde det skulle bli det....;-/

Kul var det i alla fall!

Hann städa bilen, barnen och mormor var ute och cyklade runt hela Alby, vi kastade GRIS, morfar städade ur fågelholkar och barnen följde glatt med. Ett litet övervintrat vackert ljusgrönt ägg hittades. F bar det försiktigt hem från skogen, men när hon skulle gå in för att hämta något att lägga det på råkade hon klämma sönder det...!! Tårar tårar! Det var ju såå fint!

En liten springtur hann jag med, samt träffa kära farmor Märta, som vi bjöd hem på middag. När jag senare skjutsade hem henne hann jag även träffa mina kära fastrar med "gubbar" (sorry ...). Kul kul, jättekul!!

Det var lördagen det.... På söndag åkte vi till sommarstugan på Strömnäset. Där hittade vi först en jättefin fjäril, som visade sig vara en Sorgmantel, den hade skadat sin vinge och kunde inte flyga, stackarn! Sen hittade vi massor med stora grodor som parade sig för fullt! Det var häftigt!! Med höga gummistövlar på fick jag ge mig ut i "kärret" med lillhåven för att fånga en groda, som vi sen så lydigt släppte ut i det fria igen!
För övrigt hann vi kratta, gå en sväng i skogen, "jaga älg", se över lekstugan, gungorna och sandlådan, klyva ved och äta förståss. Sen fick jag chansen att cykla hem till Alby, härligt!!

Vilken helg att minnas!




5 kommentarer:

Unknown sa...

Nåja... "Gammal å gammal"... ;)

Semlanmaria sa...

Härligr!
Puss ungarna när du träffar dem - från oss!

Anna sa...

Micke - det blev fel, skulle bara stå gammal en gång! Ska ändra vid tillfälle...

Marie W sa...

Låter trevligt allt det där. Jag ska också ta mig en tur till Alby nu i veckan, jag besöker alltid dammen och går över för att titta på alla blåsipporna, det är liksom en tradition. Då vet jag att våren är här. Nästa gång blir det en träff hos mig i Kölsillre när du är så nära...:)
Kramar från Marie

Anna sa...

Åh Marie, blåsipporna vid dammen, dem kommer man ju i håg! Tänkte faktiskt tanken när jag var hemma, att jag skulle tagit med barnen och åkt dit. Tänk när vi cyklade där som barn, smög med killarna....ha ha...

När jag cyklade hem från Strömnäset passerade jag ditt hus, cyklade över Säter. Visst ska vi träffas framöver sommaren, absolut!! Kram!